İlan karşılaştırması yapabilmeniz için en az 2 adet ilan seçmeniz gerekmektedir.


Kapat

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

23 Nisan 1920, Türk milletinin iradesini temsil eden

Birinci Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı ve

Türk halkının egemenliğini ilân ettiği tarihtir.

     

       

      23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açıldığı günün yıldönümü olarak kutlamaya başlanan ulusal bayram çocuklara armağan edilen tek bayramdır.

       Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün, Türkiye Büyük Millet Meclisinin açılışı ile beraber Türk çocuklarına armağan ettiği bayram 23 Nisan 1921'de Milli Bayram olarak kutlanmaya başladı.

    27 Mayıs 1935 tarihinde çıkarılan Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun ile "Ulusal Egemenlik Bayramı" olarak kutlanmaya devam edildi. 1979’da UNESCO üyesi 6 Ülkenin katılımıyla ‘çocuk yılı’ ilan edilmesi bu bayrama uluslar arası nitelik kazandı. 

     1981tarihli Ulusal Bayram ve Genel Tatiller Hakkında Kanun'da, 20 Nisan 1983'te yapılan değişiklikle, 23 Nisan Ulusal Egemenlik Bayramı'nın adı, "ULUSAL EGEMENLİK ve ÇOCUK BAYRAMI" olarak değiştirildi.

 

      Atatürk diyor ki:

      “Bütün cihan bilmelidir ki artık bu devletin ve bu milletin başında hiçbir kuvvet yoktur, hiçbir makam yoktur. Yalnız bir kuvvet vardır. O da millî egemenliktir. Yalnız bir makam vardır. O da milletin kalbi, vicdanı ve mevcudiyetidir.”




Kategoriler
+905309302380

kwaeygayrimenkul.com, Tüm Hakları Saklıdır.

Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir
Google LogoÇeviri tarafından desteklenmektedir